Crypto-uitwisseling FTX lanceert een gaming-eenheid om token-acceptatie te stimuleren

Crypto-exchange FTX lanceert een nieuw team dat zich richt op het stimuleren van de acceptatie van cryptocurrency en niet-vervangbare token (of NFT) in de gamewereld, volgens een Bloomberg-rapport. Het eerste aanbod van de nieuwe game-eenheid zal naar verluidt een “crypto as a service” -platform zijn waarmee game-uitgevers tokens kunnen lanceren en ondersteuning kunnen bieden voor in-game NFT’s.

“We lanceren FTX Gaming omdat we games zien als een opwindende use-case voor crypto”, vertelde een FTX-woordvoerder via e-mail aan Bloomberg. “Er zijn 2 miljard+ gamers in de wereld die met digitale items hebben gespeeld en deze hebben verzameld, en kunnen ze nu ook bezitten.”

WAT IS EEN NFT?

Met NFT’s kunt u eigendom van unieke digitale items kopen en verkopen en bijhouden van wie ze zijn met behulp van de blockchain. welke goedkope nft kopen mogelijk online. NFT staat voor ‘non-fungible token’ en kan technisch gezien alles bevatten wat digitaal is, inclusief tekeningen, geanimeerde GIF’s, liedjes of items in videogames. Een NFT kan uniek zijn, zoals een echt schilderij, of een kopie van vele, zoals ruilkaarten, maar de blockchain houdt bij wie de eigenaar is van het bestand.

NFT’s halen de laatste tijd de krantenkoppen, sommige verkopen voor miljoenen dollars, met spraakmakende memes zoals Nyan Cat en de “deal with it”-zonnebrillen die worden geveild. Er is ook veel discussie over het enorme elektriciteitsverbruik en de milieueffecten van NFT’s. Mocht je (begrijpelijkerwijs) toch nog vragen hebben, dan kun je onze NFT FAQ doorlezen.

Het nieuwe op gaming gerichte team van FTX is een teken van de voortdurende druk om op blockchain gebaseerde producten in de gaming-ruimte te brengen, zoals blijkt uit projecten zoals GameStop’s eigen NFT-marktplaats. Maar hoewel game-ontwikkelaars en retailers crypto-tokens en NFT-items als een veelbelovende inkomstenstroom zien, hebben gamers wijdverbreide scepsis geuit over de noodzaak van blockchain-technologie.

 

Game uitgeverijen

In de afgelopen paar maanden zijn verschillende game-uitgeverijen gedwongen om voorgestelde NFT-projecten te annuleren na de terugslag van fans, die grotendeels is voortgekomen uit verzet tegen nieuwe vormen van premium downloadbare inhoud die wordt gezien als weinig toegevoegde waarde voor spelers. Andere blockchain-critici wijzen erop dat er al veel gevestigde markten zijn voor de handel in in-game-items, waardoor de waardepropositie van cryptocurrency-koppelingen onduidelijk is.

Brett Harrison, president van FTX US, vertelde The Verge dat het bedrijf gelooft dat blockchain-technologie kan voortbouwen op bestaande gamefuncties zonder afbreuk te doen aan de ervaring van spelers die aarzelen om het te adopteren.

 

“Ik denk dat de reactie voornamelijk uit bezorgdheid is dat de focus op cryptocurrency de inspanningen van gamestudio’s zal afleiden van het maken van de best mogelijke game voor de spelers”, zei Harrison in een e-mail. “Wij zijn van mening dat blockchain-technologie functies van games die al bestaan, zoals in-game avatars, skins en beloningen, overneemt en het voor spelers mogelijk maakt om deze items buiten de game te bezitten, te investeren en te verhandelen. Maar het plezier van het spel voor alle spelers, inclusief degenen die niet willen deelnemen aan dit soort economieën, zou altijd het primaire doel moeten zijn, ongeacht of er blockchaintechnologie bij betrokken is.”

 

FTX-uitwisseling

Voor de FTX-uitwisseling is de poging om samenwerkingen op te bouwen met game-ontwikkelaars een ander onderdeel van zijn inval in de culturele ruimte. waar kan je nft kopen? Het bedrijf stond achter de recente lancering van een NFT-marktplaats voor het Coachella-festival, waar foto’s, posters en levenslange pasjes voor het festival als NFT’s werden verkocht. Kijkers van de Super Bowl van dit jaar zullen ook advertenties hebben gezien van FTX, een van de vele cryptobedrijven die streden om de aandacht van voetbalfans.

Na in januari 2022 een financieringsronde van $ 400 miljoen te hebben afgesloten, is het bedrijf een van de meest waardevolle particuliere cryptobedrijven ter wereld geworden en beweert het de op twee na grootste beurs te zijn qua handelsvolume.

De internationale activiteiten van FTX werden in september 2021 verplaatst van Hong Kong naar de Bahama’s, daarbij verwijzend naar het gunstige en uitgebreide regelgevingsregime van de Caribische natie – hoewel vacatures voor de gaming-eenheid momenteel worden vermeld onder FTX US, de Amerikaanse dochteronderneming van het bedrijf.