‘We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen’: schoolbusbedrijven die werken aan het opleiden van meer chauffeurs

Het busbedrijf DATTCO zei dat ze ongeveer 100 chauffeurs tekort komen. Ze hebben honderden schoolbuschauffeurs in opleiding, maar het proces kost tijd. Schoolbuschauffeur worden vergt weken training, maar bedrijven, zoals DATTCO, zeiden dat ze hun wervingsinspanningen vruchten afwerpen.

Na training

Na weken van training is Aaliyah Lopez slechts enkele weken verwijderd van het worden van schoolbuschauffeur. “Ik ben erg blij. Tot nu toe vind ik deze training geweldig”, zei Lopez. “Hopelijk zal ik ook van het werk houden.” Lopez zei dat ze had gesolliciteerd om chauffeur te worden omdat het schema goed past bij het schema van haar zoon. Auto theorie oefenen online website is mogelijk. Bovendien is ze op de hoogte van het tekort aan schoolbuschauffeurs in de hele staat. “Ik wilde helpen, maar dan zit mijn zoon ook op school. Dus het is een win, win voor ons allebei”, zei Lopez. “Zij krijgen een chauffeur, ik een baan.”

Busmaatschappij DATTCO zei dat ze sinds augustus van veel mensen zoals Lopez hebben gehoord die geïnteresseerd zijn om schoolbuschauffeur te worden. Ze hebben nu ongeveer 300 chauffeurs in opleiding, maar chauffeur worden kost tijd.

 

FBI zoekt hulp bij het vinden van ‘gewapende en gevaarlijke’ verdachte in overvallen

Om een ​​schoolbuschauffeur in Connecticut te zijn, heb je een commercieel rijbewijs nodig met een speciale goedkeuring, uren training, voltooid papierwerk en een rijexamen. “Dus het is een langzaam proces voor ons om volledig bemand te krijgen en dat is zorgwekkend”, zegt Bryony Chamberlain, vice-president van de schoolbusdivisie van DATTCO. “Het betekent wel dat we routes hebben die we combineren, dus het duurt langer voordat kinderen naar school gaan, maar we doen ons best om alles elke dag te regelen.”

In september heeft de staat een taskforce gevormd om de uitdaging aan te pakken. De afdelingen onderwijs, kinderen en gezinnen en de afdeling motorvoertuigen komen ongeveer wekelijks bijeen.

 

Goedkeuring

“We wilden er zeker van zijn dat er niets was dat iemand ervan zou weerhouden om die CDL met S-goedkeuring te krijgen, zodat ze meteen kunnen beginnen met rijden”, zegt Tony Guerrera, adjunct-commissaris van het CT Department of Motor Vehicles.

Volgens Guerrera kon de DMV, zonder veiligheidsstappen over te slaan, samenwerken met andere instanties om het papierwerk te stroomlijnen. “We hebben individuen geïdentificeerd om ervoor te zorgen dat als ze aanvragen van busbedrijven zien, dat een prioriteit is”, zegt Guerrera. “Ik denk dat we ons minstens de helft van de tijd hebben geschoren.”

 

Chamberlain zei dat ze gelooft dat het proces nog sneller kan gaan. Ze zei dat haar team ook worstelt met voldoende toegang tot testslots. Motor theorie examen oefenen is mogelijk online. Hoewel ze ongeveer 300 mensen in opleiding hebben, kunnen ze slechts drie tot vier mensen per week laten testen. Ze is dankbaar dat de staat een taskforce heeft gevormd en zoekt ook naar oplossingen.

“We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen”, zei Chamberlain. Lopez kreeg eind augustus haar vergunning. Haar achtergrondverklaring kwam in september. Ze is nu net haar training aan het afronden en zal volgende week testen. Als ze slaagt, heeft Connecticut nog een schoolbuschauffeur op de weg.